Blog #5 ‘Dreiging, help!’

By 6 maart 2019 Noteren No Comments

Voel je je onrustig omdat er gevaar dreigt of zie je tegen een gesprek of gebeurtenis op? Ga niet gehaast de situatie in, maar bereid het voor. Onder andere door er de tijd voor te nemen en bij jezelf te blijven. Ademhalingsoefeningen, er met iemand over ‘bomen’ zijn opties.

En een essentiele..Welke verantwoordelijkheid neem je zelf?

Waarom is het belangrijk om focus bij de voorbereiding én het gesprek te hebben?
Ik heb ervaren bij meerdere klanten dat het omgaan met lastige situaties meerdere gevolgen met zich meebrengt.
Men voelt zich ongemakkelijk, kan zich niet concentreren en klussen dreigen zich op te stapelen, omdat ze dan in gesprek moeten met die ene lastige collega of klant…
Naast een vervelend gevoel, vergroting van achterstanden en frustatie monden deze situaties vaak uit tot iets negatiefs; vaak voor beide partijen, maar ook voor collega’s. Men voelt dat er iets in de lucht hangt.
Probeer het heft in eigen hand te houden en probeer het dan ook luchtig voor te bereiden…anders krijg je nare luchtjes :)…. en klamme handjes:(
Dubois Organizing houdt zich bezig met het optimaal organiseren van mens-werk- privé. Het creëren van meer rust, een gezonde en overzichtelijke werkomgeving, burn-out klachten, kans op verzuim, balans tussen werk en privé, teveel stress ervaren, kwaliteiten benutten en valkuilen herkennen van jezelf en van collega’s, zijn topics waar zij veel ervaring mee heeft. 
LekkerWerkenKunJeLeren  –Karen Bos