Blog #8 ‘Psstttt….koffers aan het pakken, maar de belastingaangifte weer niet gedaan van het afgelopen kwartaal???’

By 2 augustus 2019 Noteren No Comments

Hey Uitsteller! Is het nu weer zover….

Ben je lekker in de vakantiemodus?
Of ben je zwetend bezig jouw bonnetjes voor de aangifte van de belasting terug te vinden?
Neem hoe dan ook even een moment en lees gerust even verder…

Loop je lekker weg met je koffertje zonder achterom te kijken?
Ben je bezig ‘De kop in het (zand) strand te steken?’

Dan wordt het hoog tijd om eens kritisch naar jouw organisatorisch vermogen te kijken…hmm…het laatste waar je op zit te wachten, maar weet, als je ondernemer bent en passievol aan de slag bent het een stuk rustiger is om de zakelijke kant ook goed te regelen.

Als men hoort wat voor soort bedrijf ik heb, hoor ik ondernemers weleens zeggen: ‘Jaaa, maar ik ben ook chaotisch, daar gedij ik bij en heb er geen last van enne… daarnaast…als ik alles heel goed regel, dan verlies ik mijn creativiteit.’ Bij enig doorvragen, beginnen ze te laat met hun aangifte en krijgen een boete van onze Blauwe Vrienden of ze missen een order, omdat een concollega zijn zaakjes beter op orde heeft en betrouwbaarder overkomt op de klant. IEKS!!!

Mijn mond valt dan (niet zichtbaar overigens) even open. Want je zaken achter de schermen goed regelen en creatief zijn, kunnen prima samen…sterker nog……

Niets zo vervelend als je bijvoorbeeld als zelfstandig kunstenaar aan het schilderen bent en je hebt de verf niet op voorraad die je nu net nodig hebt omdat je je inkopen niet tijdig doet…weg creatief proces, sterker nog , je proces staat stil!

Of je bent bezig met dat fantastisch meubel, je blijft maar schuren en schuren en met je gedachten blijk je zo ergens anders te zijn (nl. dat hijgding in je nek, dat duveltje in een doosje die af en toe opdoemt om je duidelijk te willen maken dat je toch echt je werkruimte beter moet onderhouden omdat er stof op je afgelakte blad is gekomen) dat je helemaal niet meer geniet van het prachtige vak dat je hebt!

Met andere woorden, loop je altijd net even achter de feiten aan, is je werkomgeving niet prettig georganiseerd en kom je toch stiekem in de knel?
Tijd om in actie te komen! 

Neem je deze maand het besluit om het aan te pakken, plan dan een intake !
Dan zorgen we dat het je in het najaar met een gerust hart je passie kan uitvoeren!