Blog #9 Neem de benen

By 17 september 2019 Noteren No Comments

We weten het eigenlijk wel, dat beweging goed voor ons, voor ons lijf, maar zeer zeker ook voor de bovenkamer is. Deze blog is dan ook bedoeld om je weer even bewust te maken of jij dat nu eigenlijk wel doet.

Het signaal dat je krijgt van jouw lijf als het teveel is, zijn vaak nek en schouderklachten waardoor je verkrampt gaat ‘zitten’ werken. Je bevindt je bijna continue in dezelfde positie en dat is funest. En voilà, de klachten verergeren eigenlijk alleen maar.

Bij de begeleiding van mensen die geen overzicht meer hebben in hun werk en vaak als gevolg hiervan geen balans meer hebben tussen werk en privé, valt het op, dat er geen tijd wordt genomen van de werkplek af te komen. Ze zitten letterlijk en figuurlijk vast op hun werkplek. En lopen (terwijl ze zitten!) vast in hun denkproces.

‘Maar wanneer wil ik kunnen dat doen, ik heb het veel te druk om te lopen!’ hoor ik een aantal denken…

Neem de benen om even koffie te halen voor meerdere collega’s
Neem de benen om tijdens je lunchpauze je bammetje in de buitenlucht te eten
Neem de benen om even naar een collega te lopen i.p.v. te mailen
Neem de benen en neem de trap (als die er is 😊)

Kortom, neem de benen, ze zullen je dankbaar zijn enne…. je bovenkamer heeft even de tijd gehad de gedachten en ‘de dingen die je nog hebt te doen’ te kunnen categoriseren. Ik zeg win-win!

Dubois Organizing houdt zich bezig met het optimaal organiseren van mens-werk- privé. Het creëren van meer rust, een gezonde en overzichtelijke werkomgeving, burn-out klachten, kans op verzuim, balans tussen werk en privé, teveel stress ervaren, kwaliteiten benutten en valkuilen herkennen van jezelf en van collega’s, zijn topics waar zij veel ervaring mee heeft. Zij heeft in juli 2019 haar Lean opleiding afgerond. Tevens is zij ketenpartner van SpecialistenNet Psychologie, waar zij diverse trajecten voor verzorgd.