Blog#2 Een overzichtelijke werkomgeving, was dat een voornemen van jou?

By 28 januari 2019 Noteren No Comments

De eerste maand van het nieuwe jaar is bijna voorbij.
Je had jezelf voorgenomen om de boel op orde te houden:
Je administratie netjes te blijven ordenen, je stukken klaar te hebben voor de kwartaalaangifte en toch ben je weer veel tijd kwijt geweest met het opzoeken van bonnen, facturen die ergens in je mail zijn verdwenen, de uren die je met een klant bezig bent zou je dit jaar netjes bijhouden om inzicht te krijgen hoe je jouw tijd verdeeld…maar je bureau ligt vol met van alles en nog wat om nog maar te zwijgen over welke taken nog in je hoofd zitten…

Het nabellen van klanten, de offerte nog even goed doornemen voordat je het de deur uit doet, laat je door tijdgebrek maar even voor wat het is. Ai!

Laatstgenoemde taken zijn nu juist de belangrijke zaken om de tijd voor te nemen. Dat zouden je prioriteiten moeten zijn. Jouw klant, daar draait het immers om.

Maar door de hectiek van de dag, is het er weer ingeslopen. Je onvoldane gevoel begint aan je te vreten. Zonde, want dit kost (verloren) energie die je nu juist anders had willen en kunnen inzetten.

Het creëren van een goed systeem voor jezelf is dan toch de sleutel. En om die sleutel te vinden zal je daar tijd voor moeten nemen. Als je wilt uiteraard.
Het inzichtelijk maken en concretiseren van taken die je wilt doen om je bedrijf in goede banen te kunnen leiden is de essentie.

De eerste stap is je werkomgeving op orde brengen. Tijdens dit proces ga je namelijk filteren. Je doorziet welke zaken blijven liggen en welke aandacht behoeven en welke overbodig zijn. Welke taken zijn op welk moment van belang?

Herken je bovenstaand verhaal en wil je er toch echt mee aan de slag. Dan zet ik jou graag in beweging! Heb je ook weer eens tijd om lekker te sporten of andere dingen te doen waar je energie van krijgt!

Neem contact op en we pakken het samen aan. Niet in een training waar je hoort hoe je het zou kunnen doen, maar we gaan echt fysiek aan de slag in jouw werkomgeving!

Boek je in de maand februari  2019 een 2- daagse sessie, dan is het direct aantrekkelijk. Je krijgt 2 dagen voor de prijs van 1!
Nieuw in 2019 zijn de zgn. onderhoudscontracten. Eens per afgesproken moment kom ik bij je en pakken we onafgemaakte zaken aan.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.* 

Deze blog is specifiek geschreven op de zelfstandig ondernemer, maar kan ook toegepast worden op werknemers en zelfs in particuliere omgevingen.

Karen Bos
info@duboisorganizing.nl
06-50612847

Dubois Organizing houdt zich bezig met het optimaal organiseren van mens-werk- privé. Het creëren van meer innerlijke rust, een gezonde en overzichtelijke werkomgeving, burnoutklachten, kans op verzuim, balans tussen werk en prive, teveel stress ervaren, kwaliteiten benutten en valkuilen herkennen van jezelf en van collega’s, zijn topics waar zij veel ervaring mee heeft.