'Zorgt voor overzicht'

‘Organizing zorgt voor behoud van productiviteit voor de organisatie en preventie van ziekte als gevolg van stressklachten’

‘Praktisch organiseren van je ruimte, tijd en middelen zorgt voor evenwicht!’

‘Door de bomen het bos weer zien’

‘Opruimen kost minder tijd dan zoeken’

‘Werkdruk en ziekte nemen af na begeleiding van een professional organizer’

’Organizen is méér dan opruimen! Het is je leef- en werkplek zó inrichten, dat die jouw leven dient en niet andersom!’

Nieuws

‘Wie goed doet, ontmoet goed’

By | Noteren | No Comments

Een spreuk die wat mij betreft eens wat meer in de spotlight mag worden gezet! Ook wel: ‘wie goed doet, goed ontmoet’ Hoe dan ook, het gaat om het volgende:

Ik merk om me heen, dat er veel mensen zijn die het fijn vinden om vrijwillig anderen te ondersteunen. Hetzij bij de voetbalvereniging, hetzij op school, bij de ouderen, voor jongeren en ga zo maar door. Ik houd van deze mensen. Ze gaan voorbij aan hun eigen ‘drukke’ agenda en maken plaats voor een gemeenschappelijk belang. Een leuke bijkomstigheid is dat je je vaak in een heel andere omgeving begeeft dan dat je gewend bent. Wellicht zit je de hele dag op kantoor en geef je in de avond voetbaltraining.
Werk je overdag met jongeren en ondersteun je eens per maand ouderenbingo.
Wat ik ermee wil zeggen, is dat je door dergelijke inzet, meer onderdeel bent van de maatschappij (tenminste dat is mijn idee).

Deze intro is, met een knipoog, natuurlijk ook een oproep aan mensen die best iets willen doen voor een ander, maar nog even over de streep getrokken moeten worden 🙂

Daarom ben ik ook zo blij met initiatieven als ‘Beursvloeren’.
In IJsselstein al sinds 2007 (wel even weggeweest, maar gelukkig terug!) georganiseerd door uiteraard weer vrijwilligers. Ik hoor sommigen denken..wat is dat een Beursvloer?

Het doel van de Beursvloer is om de samenwerking en betrokkenheid tussen maatschappelijke organisaties, verenigingen en het bedrijfsleven te vergroten. Op de beursvloer wordt er gepitched, kennis gemaakt en gehandeld. Dit alles uiteraard met gesloten beurs. Het gaat uiteindelijk om betrokkenheid, het creëren van draagvlak en elkaar helpen.

De beursvloer is al vanaf 2007 een groot succes. Tijdens het event krijgen bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen de kans om elkaar te vinden en te helpen in het bereiken van elkaars doelen of wensen. Door te “pitchen” en te handelen op de beursvloer kunnen maatschappelijke organisaties hun doelen en wensen bekend maken. Bedrijven kunnen daarop ingaan door hulp aan te bieden in ruil voor een dienst.
(bron: IJsselsteinBetrokken)

…er zijn genoeg mensen die blij worden van jouw hulp, samen met anderen. Zo hoor ik geregeld om me heen dat mensen vrijwillig hulpouder zijn op school, lesgeven aan vluchtelingen, gaan fietsen met mensen die het niet alleen kunnen en ga zo maar door.

Vandaar ook een oproep aan bedrijven in (omgeving) IJsselstein. Plan woensdagavond 28 november vrij van 17.00-20.00 geef je hier op, schuif aan bij de Beursvloer en ervaar wat jij of jouw bedrijf voor een maatschappelijke instantie in de buurt kan betekenen.

Zoek je nog hulp, ook de maatschappelijke instanties kunnen zich hier opgeven!

Enne….deel dit bericht zou ik zo zeggen…

Woensdag 28 november 2018
Fulcotheater IJsselstein
17.00-20.00

Tot dan!

Week van de Werkstress ‘(on)bereikbaar zijn’

By | Noteren | No Comments

De media staan er bol van..Het is de ‘Week van de Werkstress’.

Heel goed dat hier aandacht voor is, maar door continue het woord stress te horen, moet je er zelf natuurlijk niet gestresst van raken.

Deze week ging het op BNR Nieuwsradio over ‘het onbereikbaar zijn’.
En dan niet in de zin van een onbereikbare liefde, maar het onbereikbaar zijn voor jouw werk.

Met de huidige technische toepassingen zijn we immers ALTIJD en bijna OVERAL ter wereld bereikbaar. Dat klinkt mischien voor sommigen heerlijk, maar tegelijkertijd is het een aanslag op je brein dat ook weleens rust wil en nodig heeft.

NU ben je bent ALTIJD bereikbaar. Dat doet wat met je. Als je geen zin/tijd hebt om de telefoon op te nemen, dan komt er wel een whats appje met de vraag: ‘Ik kan je niet bereiken, waar ben je?’
Onbereikbaar zijn heeft niets te maken met het feit dat je niet hard lijkt te werken.
Hard werken betekent niet dat je ALTIJD bereikbaar moet willen zijn. Je doet je werk goed, je doet je best, je ontwikkelt je etc. Daar mag je in de basis als werkgever en werknemer vanuit gaan…door deze gedachte geef je elkaar ook rust om bij te tanken.

Dat brengt mij op het volgende…een aantal weken terug zag ik een filmpje over hoe onze Duitse buren met dit dilemma omgaan. Eigenlijk heel simpel, buiten werktijd MAG je mail/telefoon checken, maar het hoeft niet. Je hebt die dag immers al genoeg bijgedragen. EN de overige tijd is voor herstel. Op deze wijze ben je de volgende dag weer helder en heb je meer aan elkaar.

Ik hoop dat we in Nederland meer die kant op gaan, ik denk namelijk dat het heel gezond is en dat we door te herstellen, we ook weer meer ruimte hebben voor het sociale leven. En niet het standaard antwoord meer krijgen: ik heb het druk! Laissez-faire, geniet. Het leven kan kort genoeg zijn.

Dan nog de volgende gedachte die mij te binnen schiet terwijl ik deze blog schrijf….in het specifieke gericht op ouders:
Wanneer jouw kind even onbereikbaar is, slaat het bij veel ouders bijna direct om in ongerustheid en ben je als ouder continue met je gedachten bij de vraag: ‘Waar hangt mijn kind uit?’ Voorheen was het zo (ten tijde van de telefoon aan een draadje uit de muur) dat als de telefoon niet werd opgenomen het feit werd vastgesteld; Ohhh, hij is niet thuis. Onbewust breng je dus de jeugd al groot met het feit dat je altijd bereikbaar moet zijn. Aiii, ik vind het een gevaar voor de toekomst.

Hoe dan ook, maak verwachtingen aangaande het beantwoorden van mail en telefoon bespreekbaar in jouw team. Het is onderdeel van jouw bedrijfscultuur.
Fijne werkdag enne….wees nooit meer te druk, zonde van je tijd 🙂
en alvast een goed weekend!

 

 

Links

Per Saldo, De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget
http://www.pgb.nl/

CIZ, het Centrum voor Indicatie in de zorg
https://www.ciz.nl/Paginas/default.aspx

Sociale Verzekeringsbank, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland, waaronder PGB budgetten
https://www.svb.nl/int/nl/ssp/index.jsp

Tips

‘Schrijf op de achterkant van gekregen visitekaartjes waar je deze hebt gekregen. Bij een volgend contact kun je hierop inhaken.’