'Zorgt voor overzicht'

‘Organizing zorgt voor behoud van productiviteit voor de organisatie en preventie van ziekte als gevolg van stressklachten’

‘Praktisch organiseren van je ruimte, tijd en middelen zorgt voor evenwicht!’

‘Door de bomen het bos weer zien’

‘Opruimen kost minder tijd dan zoeken..ook in je hoofd'

‘Werkdruk en ziekte nemen af na begeleiding van een goede (!) coach..'

’Organiseren is méér dan opruimen! Het is je leef- en werkplek zó inrichten, dat die jouw leven dient en niet andersom!’ Enne, dat werkt ook door in de bovenkamer'

Nieuws

Blog #9 Neem de benen

By | Noteren | No Comments

We weten het eigenlijk wel, dat beweging goed voor ons, voor ons lijf, maar zeer zeker ook voor de bovenkamer is. Deze blog is dan ook bedoeld om je weer even bewust te maken of jij dat nu eigenlijk wel doet.

Het signaal dat je krijgt van jouw lijf als het teveel is, zijn vaak nek en schouderklachten waardoor je verkrampt gaat ‘zitten’ werken. Je bevindt je bijna continue in dezelfde positie en dat is funest. En voilà, de klachten verergeren eigenlijk alleen maar.

Bij de begeleiding van mensen die geen overzicht meer hebben in hun werk en vaak als gevolg hiervan geen balans meer hebben tussen werk en privé, valt het op, dat er geen tijd wordt genomen van de werkplek af te komen. Ze zitten letterlijk en figuurlijk vast op hun werkplek. En lopen (terwijl ze zitten!) vast in hun denkproces.

‘Maar wanneer wil ik kunnen dat doen, ik heb het veel te druk om te lopen!’ hoor ik een aantal denken…

Neem de benen om even koffie te halen voor meerdere collega’s
Neem de benen om tijdens je lunchpauze je bammetje in de buitenlucht te eten
Neem de benen om even naar een collega te lopen i.p.v. te mailen
Neem de benen en neem de trap (als die er is 😊)

Kortom, neem de benen, ze zullen je dankbaar zijn enne…. je bovenkamer heeft even de tijd gehad de gedachten en ‘de dingen die je nog hebt te doen’ te kunnen categoriseren. Ik zeg win-win!

Dubois Organizing houdt zich bezig met het optimaal organiseren van mens-werk- privé. Het creëren van meer rust, een gezonde en overzichtelijke werkomgeving, burn-out klachten, kans op verzuim, balans tussen werk en privé, teveel stress ervaren, kwaliteiten benutten en valkuilen herkennen van jezelf en van collega’s, zijn topics waar zij veel ervaring mee heeft. Zij heeft in juli 2019 haar Lean opleiding afgerond. Tevens is zij ketenpartner van SpecialistenNet Psychologie, waar zij diverse trajecten voor verzorgd.

Blog #8 ‘Psstttt….koffers aan het pakken, maar de belastingaangifte weer niet gedaan van het afgelopen kwartaal???’

By | Noteren | No Comments

Hey Uitsteller! Is het nu weer zover….

Ben je lekker in de vakantiemodus?
Of ben je zwetend bezig jouw bonnetjes voor de aangifte van de belasting terug te vinden?
Neem hoe dan ook even een moment en lees gerust even verder…

Loop je lekker weg met je koffertje zonder achterom te kijken?
Ben je bezig ‘De kop in het (zand) strand te steken?’

Dan wordt het hoog tijd om eens kritisch naar jouw organisatorisch vermogen te kijken…hmm…het laatste waar je op zit te wachten, maar weet, als je ondernemer bent en passievol aan de slag bent het een stuk rustiger is om de zakelijke kant ook goed te regelen.

Als men hoort wat voor soort bedrijf ik heb, hoor ik ondernemers weleens zeggen: ‘Jaaa, maar ik ben ook chaotisch, daar gedij ik bij en heb er geen last van enne… daarnaast…als ik alles heel goed regel, dan verlies ik mijn creativiteit.’ Bij enig doorvragen, beginnen ze te laat met hun aangifte en krijgen een boete van onze Blauwe Vrienden of ze missen een order, omdat een concollega zijn zaakjes beter op orde heeft en betrouwbaarder overkomt op de klant. IEKS!!!

Mijn mond valt dan (niet zichtbaar overigens) even open. Want je zaken achter de schermen goed regelen en creatief zijn, kunnen prima samen…sterker nog……

Niets zo vervelend als je bijvoorbeeld als zelfstandig kunstenaar aan het schilderen bent en je hebt de verf niet op voorraad die je nu net nodig hebt omdat je je inkopen niet tijdig doet…weg creatief proces, sterker nog , je proces staat stil!

Of je bent bezig met dat fantastisch meubel, je blijft maar schuren en schuren en met je gedachten blijk je zo ergens anders te zijn (nl. dat hijgding in je nek, dat duveltje in een doosje die af en toe opdoemt om je duidelijk te willen maken dat je toch echt je werkruimte beter moet onderhouden omdat er stof op je afgelakte blad is gekomen) dat je helemaal niet meer geniet van het prachtige vak dat je hebt!

Met andere woorden, loop je altijd net even achter de feiten aan, is je werkomgeving niet prettig georganiseerd en kom je toch stiekem in de knel?
Tijd om in actie te komen! 

Neem je deze maand het besluit om het aan te pakken, plan dan een intake !
Dan zorgen we dat het je in het najaar met een gerust hart je passie kan uitvoeren!

 

Links

Per Saldo, De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget
http://www.pgb.nl/

CIZ, het Centrum voor Indicatie in de zorg
https://www.ciz.nl/Paginas/default.aspx

Sociale Verzekeringsbank, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland, waaronder PGB budgetten
https://www.svb.nl/int/nl/ssp/index.jsp

Tips

‘Schrijf op de achterkant van gekregen visitekaartjes waar je deze hebt gekregen. Bij een volgend contact kun je hierop inhaken.’