'Zorgt voor overzicht'

‘Organizing zorgt voor behoud van productiviteit voor de organisatie en preventie van ziekte als gevolg van stressklachten’

‘Praktisch organiseren van je ruimte, tijd en middelen zorgt voor evenwicht!’

‘Door de bomen het bos weer zien’

‘Opruimen kost minder tijd dan zoeken’

‘Werkdruk en ziekte nemen af na begeleiding van een professional organizer’

’Organizen is méér dan opruimen! Het is je leef- en werkplek zó inrichten, dat die jouw leven dient en niet andersom!’

Nieuws

Klaar voor het 2e kwartaal?

By | Noteren | No Comments

We zijn alweer beland in het tweede kwartaal, btw technisch gezien. Ben jij ZZP-er en twijfel je er weleens aan of je het goed doet…en of je ook gebruik kan maken van diverse regelingen?

Een van die regelingen is de ‘Kleine Ondernemersregeling’. Dit is een speciale regeling waarbij ondernemers in aanmerking kunnen komen voor belastingvermindering. Wel dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Ondernemers die hier niet van op de hoogte zijn van dergelijke regelingen hebben van deze speciale regelingen kunnen daardoor veel geld mislopen. Er zijn diverse sites waarop je dit kunt terug vinden.
Houd het in de gaten en weet je iets niet, bel met de instantie die het wel weet.

Zorg dat je goed voorbereid jouw aangiftes doen, begin niet met een dag vantevoren om dergelijke zaken uit te zoeken, dan heb je kans op faalkosten, dat wil geen enkele ondernemer en ben je dief van je eigen portemonee. Zonde! Plan dus momenten in wanneer je je hierin gaat verdiepen.

Moeite met plannen, maak gerust een vrjblijvende afspraak.

 

 

Belasting op orde?

By | Noteren | No Comments

Je bent druk, je bent in de waan van de dag…en oeps…nu moet je nog de aangifte voor je kwartaalbelasting in orde maken. Zorg dat je jouw ingaande en verzonden facturen netjes bij elkaar houdt. Houd per maand bij wat je gemaakte kosten zijn en maak er een terugkerend agendapunt van. Begin op tijd, dat levert je straks voordeel op.

Te laat zijn met de BTW aangifte….Het is één van de meest gemaakte fouten bij ondernemers. De belastingdienst is streng met deze deadline. Al ben je 60 seconden te laat, jammer maar helaas! Zorg er dus voor dat je in jouw agenda noteert wanneer je jouw zaken klaarlegt die je nodig hebt voor de aangifte. Aangifte gedaan?
Dan ben je nog niet klaar, nog zo’n foutje die je een boete kan opleveren. De betaling aan de belasting moet ook uiterlijk de 30e april binnen zijn. Geen minuut later.

Succes met de voorbereidingen.

Denk je nu, oh ja, dat moet ik nog doen…! Plan meteen een moment in, wanneer je ermee aan de slag gaat (en niet pas op de 29e)! Succes.

Waar ben je nu eigenlijk mee bezig?
Omzetbelasting is hetzelfde als BTW (belasting toegevoegde waarde) en zoals de term omzetbelasting al aangeeft is het belasting die je over je omzet betaalt. Zodra je een onderneming hebt krijg je een btw-nummer van de belastingdienst, met dit nummer kun je aangifte doen.

 

 

Links

Per Saldo, De belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget
http://www.pgb.nl/

CIZ, het Centrum voor Indicatie in de zorg
https://www.ciz.nl/Paginas/default.aspx

Sociale Verzekeringsbank, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland, waaronder PGB budgetten
https://www.svb.nl/int/nl/ssp/index.jsp

Tips

‘Schrijf op de achterkant van gekregen visitekaartjes waar je deze hebt gekregen. Bij een volgend contact kun je hierop inhaken.’