Overvolle mailbox

By 8 november 2018 Noteren No Comments

HELP, mijn mailbox stroomt over!

Bij veel klanten een grote ergernis: Een te volle mailbox

Je mailbox stroomt vol, je ziet door de bomen het bos niet meer. Stel je eens voor dat al die mail die je ontvangt letterlijk door je brievenbus zouden vallen als envelopjes.Dat wil je niet, je wilt het liefst iedere dag een lege deurmat én dus inbox, want dan heb je overzicht.

Uit de praktijk blijkt dat het een tijdrovende klus is om dat eens ‘even’ op te schonen. Hak een dergelijk project dan ook in stukken.
Mocht je een overvolle inbox hebben, denk dan in stapjes:
Begin met je agenda erbij te pakken en plan iedere een week een uurtje in om de mailbox op te schonen. Maar waar start dat opschonen mee?

STAP 1: Het opzeggen van niet relevante nieuwsbrieven!

En om nieuwsbrieven te blijven beheersen, vul niet zomaar klakkeloos overal je mailadres in, maar stel jezelf de vraag: Is deze info relevant om in mijn mail te krijgen of zorgt het voor afleiding. En…kan ik zelf de info ook wel vinden op mijn moment?

Is er toch nieuws dat je niet wilt missen? Selecteer het bericht dan zo, dat de nieuwsbrieven dan in je postvak ‘nieuwsbrieven’ komt. En plan een tweewekelijks moment in om je nieuwsbrieven te bekijken. Dan nog niet relevant? AFMELDEN!

Succes, je zult zien dat er dan heel wat minder binnen komt!