Week van de Werkstress ‘(on)bereikbaar zijn’

By 14 november 2018 Noteren No Comments

De media staan er bol van..Het is de ‘Week van de Werkstress’.

Heel goed dat hier aandacht voor is, maar door continue het woord stress te horen, moet je er zelf natuurlijk niet gestresst van raken.

Deze week ging het op BNR Nieuwsradio over ‘het onbereikbaar zijn’.
En dan niet in de zin van een onbereikbare liefde, maar het onbereikbaar zijn voor jouw werk.

Met de huidige technische toepassingen zijn we immers ALTIJD en bijna OVERAL ter wereld bereikbaar. Dat klinkt mischien voor sommigen heerlijk, maar tegelijkertijd is het een aanslag op je brein dat ook weleens rust wil en nodig heeft.

NU ben je bent ALTIJD bereikbaar. Dat doet wat met je. Als je geen zin/tijd hebt om de telefoon op te nemen, dan komt er wel een whats appje met de vraag: ‘Ik kan je niet bereiken, waar ben je?’
Onbereikbaar zijn heeft niets te maken met het feit dat je niet hard lijkt te werken.
Hard werken betekent niet dat je ALTIJD bereikbaar moet willen zijn. Je doet je werk goed, je doet je best, je ontwikkelt je etc. Daar mag je in de basis als werkgever en werknemer vanuit gaan…door deze gedachte geef je elkaar ook rust om bij te tanken.

Dat brengt mij op het volgende…een aantal weken terug zag ik een filmpje over hoe onze Duitse buren met dit dilemma omgaan. Eigenlijk heel simpel, buiten werktijd MAG je mail/telefoon checken, maar het hoeft niet. Je hebt die dag immers al genoeg bijgedragen. EN de overige tijd is voor herstel. Op deze wijze ben je de volgende dag weer helder en heb je meer aan elkaar.

Ik hoop dat we in Nederland meer die kant op gaan, ik denk namelijk dat het heel gezond is en dat we door te herstellen, we ook weer meer ruimte hebben voor het sociale leven. En niet het standaard antwoord meer krijgen: ik heb het druk! Laissez-faire, geniet. Het leven kan kort genoeg zijn.

Dan nog de volgende gedachte die mij te binnen schiet terwijl ik deze blog schrijf….in het specifieke gericht op ouders:
Wanneer jouw kind even onbereikbaar is, slaat het bij veel ouders bijna direct om in ongerustheid en ben je als ouder continue met je gedachten bij de vraag: ‘Waar hangt mijn kind uit?’ Voorheen was het zo (ten tijde van de telefoon aan een draadje uit de muur) dat als de telefoon niet werd opgenomen het feit werd vastgesteld; Ohhh, hij is niet thuis. Onbewust breng je dus de jeugd al groot met het feit dat je altijd bereikbaar moet zijn. Aiii, ik vind het een gevaar voor de toekomst.

Hoe dan ook, maak verwachtingen aangaande het beantwoorden van mail en telefoon bespreekbaar in jouw team. Het is onderdeel van jouw bedrijfscultuur.
Fijne werkdag enne….wees nooit meer te druk, zonde van je tijd 🙂
en alvast een goed weekend!