Blog #4 'De beursvloer'

Tijdens de beursvloer* , heeft Reinaerde contact gelegd met Karen Bos, eigenaar van Dubois Organizing. Met haar coachingspraktijk, gespecialiseerd in o.a. het praktisch organiseren i.c.m coaching van de werkplek, is een deal gesloten. De deal bestond uit een training om de werkplek efficiënter in te richten.


Op de woningen en dagbesteding van Reinaerde is het soms best lastig om alles netjes en geordend te houden. Met de training van Dubois Organizing wilden we meer overzicht krijgen, zodat we ons beter kunnen richten op wat we willen doen: mensen met een beperking begeleiden. Aan de training  deden het team van New Limits en het team van ambulant begeleiders mee. Karen van Dubois Organizing verzorgde de middag bij New Limits. Zij leerde de begeleiders hun eigen talenten ontdekken en de talenten van collega’s. Het was erg fijn om hier mee aan de slag te gaan en je weer bewust te worden van waar je goed in bent. 

Daarna ging iedereen in groepjes aan de slag. Er was een groep voor de keuken, een groep voor de kasten en een groep voor het kantoor. Zij hebben spullen opgeruimd, weggedaan, geordend en ruimtes opnieuw ingericht. Ook is gekeken welke verandering en spullen nog nodig zijn om netter en efficiënter te werken. Dubois Organizing gaf veel praktische spullen en tips die de teams kunnen gebruiken om beter te organiseren en overzicht te houden. Dat is fijn! 

Reinaerde: “We willen Karen heel erg bedanken voor de informatie en de lessen. Het was een fantastische deal!

Als tegenprestatie hebben de cliënten van New Limits zelf armbandjes gemaakt en deze aan Karen gegeven die zij kan gebruiken als "relatie geschenk". Reinaerde heeft Karen een mooie bos bloemen en een gratis diner bij New Limits in het inloophuis gegeven.
Reinaerde heeft in IJsselstein meerdere woningen en ondersteunende diensten zoals De Meridiaan, IJsselveld- Oost, IJsselburg, New Limits, Ambulant, de Weegbree en dagcentrum Weiderij. 
Kijk voor meer informatie op www.reinaerde.nl. 

Dubois Organizing: “ Het meedoen aan de Beursvloer heb ik als zeer positief ervaren. De kracht van de ‘pitch’ formule vind ik dat je als bedrijf goed kan inschatten waarmee je een maatschappelijke instantie kan ondersteunen. Een topdeal, want ik wilde graag mijn dienst in kunnen zetten en dat is gelukt. Heel erg leuk! Reinaerde, dank voor jullie gezellige èn creatieve ‘tegenprestatie’. Ik heb heerlijk bij jullie gegeten samen met de bewoners en ben aangenaam verrast door de relatiegeschenken die  de cliënten hebben gemaakt!’ Ik hoop dat er bij een volgende Beursvloer nog meer bedrijven vertegenwoordigd zullen zijn. Het geeft alle partijen energie!

Deze deal dateert van 2016*: er is al enige jaren geen Beursvloer geweest, toch vermeld ik dit, wellicht een trigger om als het weer zover is, je aan te melden als bedrijf.