Blogs voor jou, omdat jij lekker wil leven, lekker wil werken!

Blogs

27 mei 2021

Blog ' Uitstelgedrag…word er gek van?!'

Uitstelgedrag is iets wat ik veel tegenkom in mijn praktijk…meestal is de eerste uitspraak waar de cliënt me mee om de oren gooit ‘ik kan niet plannen, ik wil mijn focus op timemanagement hebben’.

17 april 2021

Blog ' Verschil tussen de bedrijfsarts en de ARBO-arts'

Wat als je tijdelijk uit de running dreigt te raken of het al bent? Een coach kan je hierin helpen. Soms kom je ook in aanraking met een bedrijfsarts of ARBO-arts...maar zit er verschil tussen dan? Ja......

31 maart 2021

Blog 'Muri'

Muri is het Japanse woord voor inspannend werk. Het effect van teveel muri is opbranden of kapot gaan. Als medewerkers te lang te hard moeten werken, branden ze op of vallen ze uit. Als machines of materieel structureel overbelast wordt, gaat het stuk.

29 maart 2021

Blog 'Ben ik jouw coach of counselor?''

Coach en counselor, zit daar nou verschil tussen? Heeft het meerwaarde voor jou? Ik denk het wel! Een counselor is een life coach die op een laagdrempelige manier te benaderen is. De hulp die geboden wordt door een counselor noemt men ook wel counseling. Over het algemeen gaat iemand naar een counselor als er sprake is van o.a.: het ontwikkelen van vaardigheden en kennis, het vinden van antwoorden op openstaande vragen, een luisterend oor bieden...

26 maart 2021

Blog 'Stop of To Do, EUREKA!'

‘Ik moet nog zoveel afmaken, ik heb er lijstjes van gemaakt, maar ze worden steeds langer en minder succesvol!’ Een zin die mij regelmatig ten gehore komt! EUREKA, ben jij wel de persoon om te denken vanuit dergelijke lijstjes? Misschien ben je wel een uitsteller en deadliner en gedij je daar het best bij, omdat dat stresshormoon je goed doet*.

23 maart 2021

Blog 'Waarom Wandelen Werkelijk Werkt!'

Wandelen wordt ons zeer aangeraden, maar waarom dan? Op een begrijpelijke manier krijg je middels een filmpje van Erik Scherder hier uitgelegd waarom wandelen waardevol is!