Back up Stress?? World Back Up Day 31 maart

Als je de blogs en tips op deze website leest, zie je een verscheidenheid aan tips en onderwerpen, allen te maken met hoe je stress kunt verlagen, wat stress veroorzaakt, levensfases met bijbehorende spanningsmomenten waar je in terecht komt, zowel op werk als privévlak èn zaken die jou het leven wat makkelijker en in dit geval je geruster kunnen maken. 

Eén van de vragen die stress oplevert is (omdat het niet geregeld is) ; “Heb ik mijn digitale documenten, foto’s, afbeeldingen, websiteteksten wel veilig staan? Ik maak nauwelijks back-ups…!” Wees gerust gesteld, heb geen stress, je bent niet de enige, je kan het oplossen…het is niet voor niets dat er World Back Up Day in het leven is geroepen. Maar dan is het nu tijd het aan te pakken!

Back up Huh, wat is dat nu eigenlijk?
Een back-up is niets anders dan een kopie van al je belangrijke bestanden/documenten – van bijv. familiefoto’s en video’s, belangrijke documenten en e-mails. In plaats van je bestanden op één plaats te bewaren (zoals op je PC of Smartphone) maak je een kopie en sla je die op een veilige plaats op.

Hier een top 3 die antwoord geeft op de meest gestelde vraag bij cliënten die hier digitale onrust ervaren:
 Waar kan ik mijn gegevens zoals documenten, foto's en video's opslaan?????

1.In the cloud. er zijn legio bedrijven die dit aanbieden, zoals One Drive, Google Cloud, Mega, Apple Icloud, Dropbox. Waar je keus op valt heeft te maken met hoeveel ruimte je nodig hebt, wat je wilt betalen en de veiligheid van je gegevens. 

2.Een externe harde schijf wordt veel gebruikt voor data opslag en het back-uppen van Pc’s. Het grootste voordeel is dat je de opslagruimte maar éénmalig hoeft te kopen. Het is overigens een mooie aanvulling op een cloud of online backup. Vergeet ook niet minimaal jaarlijks je fysieke harde schijf te updaten.

3.Back up maken via een NAS. Ik was laatst bij mijn websitebeheerder en daar stond een piepklein kastje…  NAS is een afkorting voor Network Attached Storage. Een NAS Server is een soort van computerkast die via een draadloze verbinding één of meerdere harde schijven kan omzetten in één draadloze netwerkopslag. Erg compact dus! Zie hier verschillende NAS modellen en de andere opties voor het maken van back-ups. 

Wil je nog meer opslagmogelijkheden inzien of wellicht aanschaffen, dan kun je op deze link drukken.

Verdere info over hoe jij veilig met jouw digitale wereld kan omgaan vind je op www.veiliginternetten.nl 

Ik hoop dat ik je alvast in beweging hebt gebracht, bewust bent van deze mogelijkheden en je dus in actie komt…
Fijne Back Up Day enne…noteer ‘m standaard in je agenda op 31 maart als jaarlijks terugkerend item!
Dat geeft rust:)