‘Een goede coach is te vertrouwen’

Professionele coaching draait 100% om vertrouwen en integriteit. Aan een professionele coach kun je alles toevertrouwen, zonder bang te hoeven zijn dat hetgeen binnen de sessie met elkaar is besproken met derden wordt gedeeld.

Een goede coach is uit op jouw succes.

Een professionele coach geeft, in de relatie met jou, maar om één ding en dat is dat jij succesvol bent. Dat is zijn enige ‘agendapunt’.

Een goede coach is resultaatgericht.

Coaching is gericht op het behalen van het door jouw gewenste resultaat. Dit zal hij derhalve ook meetbaar (willen) maken. Een professionele coach helpt je ook de maatstaven voor jouw persoonlijk succes te definiëren.

Een goede coach werkt eclectisch.

Jij en jouw situatie zijn uniek. Dit verlangt een ‘eclectische’ aanpak. Een professionele coach kent derhalve geen standaard aanpak, maar past de coaching strategie aan jouw persoonlijkheid, situatie en wensen aan.

Een goede coach is een ster in luisteren.

Coaching gaat over jou, jouw doelen en de weg die jij kan bewandelen om deze te bereiken. Alleen een coach die goed kan luisteren kan je werkelijk begrijpen en je helpen nieuwe wegen te ontdekken.

Een goede coach veroordeeld nooit.

Een professionele coach kan je, zonder enig oordeel over jou als persoon, op een vriendelijke en zachte manier confronteren met je ineffectieve gedachten, overtuigingen en gedrag. Jij bent wie je bent en dat is goed zoals het. Een coach met een oordeel is ‘iemand met een mening’, maar geen coach.

Een goede coach weet wat verantwoordelijkheid is.

Een professionele coach is verantwoordelijk voor een professioneel coachingproces, maar nimmer voor het resultaat. Als je denkt dat de coach jou of je situatie gaat veranderen, dan heb je pech. Daarentegen helpt de coach jou echter de grenzen van jouw verantwoordelijkheid te (her)kennen en daar zo optimaal mogelijk mee om te gaan.

Een goede coach daagt je uit.

Iedere (grote) verandering zal je uit je comfortzone halen. Een professionele coach zal je uitdagen te veranderen en om dingen te doen die je anders niet zou doen. Alleen dan zul je écht groeien.

Een goede coach werkt samen.

Professionele coaches weten niet alleen heel goed met (bijna) iedere ‘cliënt’ samen te werken, maar hebben ook een gedegen netwerk van gespecialiseerde coaches waarnaar ze, in geval dat nodig mocht zijn, kunnen doorverwijzen.

Genoeg over een aantal kernkwaliteiten van een coach. Je wilt vast aan de slag met het zoeken naar een coach.

Ben ik jouw coach? Neem dan contact op.