Blog 'Hoe bereid ik het gesprek met mijn leidinggevende voor?'

Hoe geef je ook een duidelijk antwoord op de vraag; heb je het naar je zin, wil je dingen anders zien, passen de taken nog in mijn pakket?  Ik merk (vooral in deze tijd van Corona), waar veel bedrijven onzeker zijn in hun toekomst dergelijke gesprekken best uitdagend zijn. En ook voor de werknemers er niet altijd sprake is van een opbouwend en pro actief gesprek. Soms uit angst, het thuiswerken verloopt niet lekker, je zit niet lekker in je vel. Je merkt dat een aantal collega’s het er een beetje met de pet naar gooit, maar hoe kan jij ZELF het gesprek ontspannen in gaan.

Wellicht een inkopper, maar door een gesprek voor jezelf goed voor te bereiden, creëer je meer rust in je hoofd. Soms is het lastig dit in woorden uit te drukken, probeer dan eens en ander visueel te maken voor jezelf.

Zelf gebruik ik hier bij mijn cliënten ‘De Duboisboom’ voor, gebaseerd op het McLellandmodel voor. Wat zie ik bij jou bloeien, wat blijft maar in de stam hangen, wat is nog niet zichtbaar, waar zit die valkuil. Wil jij je ook beter voorbereiden of vraag je je af waar jouw ontwikkelpunten liggen?

Neem hier contact op