Blog ‘Zou een coach wat voor mij zijn?’

Er kunnen allerlei redenen zijn om een coachingstraject te volgen. Je hebt op een of andere manier het gevoel de draad kwijt te zijn, geen overzicht te hebben, je vraagt je af of je baan nog wel bij je past. Het kan dus gaan om een vraag op het gebied van jouw loopbaan, op het gebied van mentale coaching/ lifecoaching, of een combinatie van beide. Hoe dan ook, het is essentieel wat de vraag achter de vraag is. Welke mens steekt erachter deze vraag. Vragen die bij mij binnen komen zijn zeer uitlopend van aard:

“Ik kan geen nee zeggen” 
"Ik vind het nooit goed genoeg “
“Ik regel alles, maar heb altijd het gevoel dat ik niks gedaan heb”
“Ik ben zo perfectionistisch dat ik mezelf in de weg zit, het is nooit goed genoeg”
“Ik laat me heel erg beïnvloeden terwijl ik dat helemaal niet wil “
"Ik krijg mezelf niet meer in beweging”
“Ik wil meer mezelf worden, ik wil meer zelfvertrouwen krijgen”
“Pas ik wel binnen de organisatie waar ik werk”


Een belangrijk doel waarnaar ik streef bij mijn sessies is het bereiken van jouw persoonlijke groei. Dat vraagt van zowel mij als van jou input: transparantie in bewustwording van je eigen gedrag en behoeften, interne en externe invloeden, wat reëel is, wat je werkelijk wilt. Allemaal vragen waar je zo snel niet het antwoord op hebt, maar wel wil vinden. Daar help ik je bij!

Op naar het resultaat
Het resultaat wordt vooral bereikt door jouw drijfveren, jouw aanwezige denkpatronen en jouw (aangenomen) houdingen samen te analyseren. Er ontstaat meer bewustwording van wat er allemaal in je omgaat, je krijgt nieuwe inzichten. Hierdoor kun je beter omgaan met bepaalde situaties of taken die je hebt (welke rollen passen bij jou bijvoorbeeld). Er zijn problemen/vraagstukken waar je tegenaan loopt. Ik los deze problemen niet voor je op, je doet het zelf. Je komt in actie en gaat op je doel af. Daarbij ben ik jouw coach, de begeleidende factor. 
Confronteren-stimuleren- uitdagen- en evalueren zijn de aanpakken die terugkomen in mijn sessies.

Wil je weten en ervaren wat ik voor jou als coach voor jou kan betekenen?  
Staat je vraag er niet bij, maar houdt het je wel bezig?
Klik dan hier om een oriënterend gesprek aan te vragen!