Gun jezelf rust

Mindfulnesstip: 'Mindfulness voor het dagelijks leven'

Veel mensen die bij me komen ervaren spanning, stress, onrust...ze zijn op zoek...naar wat meer balans, een betere integratie tussen werk en privé...een nieuwe uitdaging...soms is het lastig dat alleen te doen. Tegelijkertijd wil je de ballen een beetje in de lucht kunnen houden....Daar bied ik ondersteuning bij. Ik zet diverse tools in en blijf bij met de diverse methodieken om het het beste voor jou te kunnen bieden. Zo zet ik met regelmaat ACT in. Dit is Acceptatie en Commitment Therapie. Daar zal ik je in een blog binnenkort meer over vertellen...

Mindfulness is wezenlijk onderdeel van ACT therapie. Als ACT trainer leer ik jou hoe je in contact kan komen met het hier en nu. Waarom? Omdat je minder gaat piekeren. Minder in je hoofd. Met mindfulness leer uit je hoofd te komen. Heel belangrijk in mindfulness is dat je niet leert om positief te denken of om gedachten te veranderen. Nee, je leert ernaar te kijken. Te observeren. Daarom past het zo goed in ACT!

Als verlengstuk van de sessies bij mij en je dus zelfstandig verder kan is het van belang dat je een goed vervolg krijgt.

De optie die ik dan aangeef is een online training om jouw  'mindfulnessoefeningen' fijn te kunnen blijven doen.

Uiteraard kun je dit ook zonder de sessies doen, het ligt aan jouw hulpvraag uiteraard. 

In deze cursus krijg je gedurende 8 weken lang, krijg je dagelijks uitleg en een praktische Mindfulness oefening. Je bent dagelijks max. 30 min met de oefeningen bezig, meestal minder. Elke week wordt een ander aspect van Mindfulness behandeld.

 

 

Ik wil meer weten over de mindfulness cursus