Boekentips over scheiden

Boekentip: 'Hart voor je brein'

De hersenen blijven een fenomeen waar ik door getriggerd raak. Wat zit dit toch vernuftig in elkaar...maar soms ook zo onbegrijpelijk. Wat ik wel weet is dat we onze hersenen wel aandacht moeten blijven geven...anders raakt deze bovenkamer over de toeren (ook een signaal oveigens dat je in dient te grijpen!)...Erik Scherder en Leonard Hofstra nemen je mee in het belang van bewegen en wat dat doet met je hersenen. 

Al jarenlang heerst er een pandemie: ‘lichamelijke inactiviteit’. Inactief leven verhoogt het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mensen die hiermee belast zijn, blijken (extra) kwetsbaar voor andere ziekten, zoals virale infecties! Bewegen en een gezond voedingspatroon hebben grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem.
Bewegen en bepaalde voedingsstoffen prikkelen de binnenwand van de bloedvaten waardoor nitric oxide (NO) wordt geproduceerd, wat zorgt voor verwijding van de bloedvaten. Een sterkere bloedsomloop heeft een positief effect op het hartvaatstelsel, de hersenen én ons immuunsysteem! Hoe vaak we moeten bewegen, en om welke voedingstoffen het gaat wordt toegankelijk en toch uitdagend uitgelegd. Een boek voor mensen die écht willen investeren in een gezond leven. (bron: Libris)

Als je op de oranje buttons drukt kom je bij deze uitgave, maar scroll zeker even door naar de andere titels van Scherder...ook voor kinderen heeft hij zeer indrukwrekkende en toegangelijke boeken gemaakt!

bestel lokaal

*hier bestel je online bij jouw lokale Libris boekhandel

bestel algemeen

*hier bestel je bij een online webwinkel